Akkreditering

Reserver tid med Folkekortet

Sykle på velodrom

Lyst å prøve banesykling?
Ta en prøvetime hos oss – synes du dette er gøy kan du fortsette på akkrediteringsprosessen for å bli en akkreditert banerytter!
Sykkel, hjelm og sko får du låne av oss. Har du egen banesykkel kan du bruke denne.

For å sykle på velodromen i Sola Arena må man ha en akkreditering. Dette er vanlig på alle velodromer. Akkreditering er for å ivareta sikkerheten til alle som sykler på banen og ved fullført akkreditering kan du melde deg opp til alle type timer på Sola Arena. Akkrediteringen går over 4 kurs for å få full akkreditering hos oss. Det første kurset er lagt opp som en prøvetime men er også det første steget i akkrediteringen.

Akkreditering

Nybegynnere 11år og eldre

 • Nivå1 – Introduksjon til banesykling
  Intro til banesykling for deg som aldri har syklet bane før. Her vil du lære hvordan du kontrollerer en banesykkel med fastnav, lære å starte og stoppe med sikkerhet og hvordan du kontrollerer fart på sykkelen. I løpet av økten får du prøvd deg opp i svingene og beveget deg over hele banen. Sikkerhet har høyt fokus men økta skal også være gøy for deg som aldri har prøvd før!
 • Nivå2 – Forbedre banesyklingen din
  Etter fullført nivå1 vil dette kurset lære deg enda mer om hvordan en beveger seg på bane, først alene men så i grupper. På nivå2 skal du sykle enda tettere hjulet som er foran deg og lære vekslinger samtidig som du kontrollerer farten. Etter bestått nivå2 kan du fritt delta på åpne timer i Sola Arena!

 

 • Nivå3 Introduksjon til strukturert banesykling
  Har du fullført nivå 1 og 2 men vil bli en akkreditert rytter som kan delta i organisert trening og konkurranser skal du ta nivå 3 og 4. Her får du lære mer om banesykling teminologi. Hvordan kommunisere med andre ryttere på banen, sykle i enda større og tettere grupper/felt og hvordan manøvrere seg i felt. En del av syklingen foregår på en paceline (blå linje), og du skal effektivt og sikkert går fra å lede denne og skifte posisjon til bakerst på rekka. Akselerasjoner og fartsøkninger er også en stor del av nivå3.

 

 • Nivå4 Full akkreditering
  Full akkreditering. En oppsummering av de andre kursene og introduksjon til konkurransene som foregår på bane. Kort om regelverk til de vanligste konkurransene og en får også prøve seg i treningskonkurranser.

Krav til åpen publikumstrening: Nivå 2

Krav til organisert trening og konkurranser: Nivå 4